Passive wooden house Ecocube, Čunovo, Slovakia

more info

Passive catalog house made of wood Ecocube had problematic floor plans. We changed house disposition and so we created logical, functional and cozy home. Interior materials were designed to correspond with the nature of a wooden house.

From exterior nice catalog house made of wood Ecocube, but with problematic floor plans. We changed disposition inside the house and so we created logical, functional and comfortable home. Interior materials were designed to correspond to the nature of the wooden house. Above the ground floor we left granted wooden beamed ceiling. We designed house furnishing in neutral white color. House has plenty of storage space, that did limit the use and use up the space for maximum. The main contribution of our work was new layout solutions, that increased the quality and value of the house. You can find the original plan and our proposal at the end of the project.

Natural living room in the passive house

In the living room in the passive house are natural materials on the floor and ceiling as a dominant. We designed furniture simply and fuctionally, to not compete visually to the wooden elements in interior. Stylish furniture revive wooden white feeling from the living room. The industrial technical lighting enhaces the relaxed atmosphere of the house.

See also other all Livingrooms

Airy daily space in the passive house

The original proposal was at the place of today's kitchen pantry, which reduced the daily space. We designed patry at the place of original guest bathroom and made it accesible directly from the kitchen. Enhanced daily space we could divided into three functional zones - kitchen, big dining table and living room with library.

Dining and coffee table made of recycling teak wood

Dining and coffee table were made of recycling teak wood and it was direct selection of the owner, as well as Brno Flat Chair with armrests, red armchair Egg Chair and chair set Florence Knoll Sofa in the living room. On the right wall is a window into the guest bathroom, which it brings daylight.

Natural white kitchen

We designed elegant white kitchen as simple and discreet to let the wooden parts stand out in the interior of wooden house. In the width less than 5 meters we managed to create a modern and functional kitchen with quality interior features. Symetrical layout of the kitchen cabinets assembly acts stilly and harmonic.

See also other all Kitchens

Master bathroom in the passive house

The spacious bathroom in the passive house has one double basins, bath and shower corner, with bricked bench. Grey color of tiles and flooring works universal and it allows to the owner individual finalizations of design. We used tiles also for walls in direct contact with water, on the other walls were used wallpapers with water-proof coating.

See also other all Bathrooms

Master bedroom with wooden ceiling

Bedroom in the passive house is designed at the same phylosophy as the rest of the interior. White color on the cabinets and beds let wooden flooring and ceiling stand out. Storage space under the bed is used like drawers, allowing them access without bed folding. We designed closets and storage space around the bed.

See our blog: Custom storage space

See also other all Bedrooms

Entrance hall with wooden staircase with storage space

Entrance hall in the passive house is made of the same materials as the rest of the house. We designed understaircase storage space to not reduce the effect of air stairs. Out of the closet we did contrasting element to the wooden stairs. Creamy big sized gres tiles is durable, warm and comfortable fits to the ash wood floor in daily part.

See our blog: Custom storage space

See also other all Entrance halls

Guest bathroom with washing machine and dryer

Because of the lack of space we proposed washing machine and dryer into the guest room on ground floor. Appliances were placed to the cabinet kit, which includes space for laundry baskets, cleaning agents and detergents. WC contains a basin with bidet shower.

Photos: Dano Veselský